uzun bir aradan sonra tekrar blog yazmak beni açıkcası rahatlattı çok yoğun geçen bir dönemdi beni baya yordu bu aralar işlerim hafifledi belkide ramazan dolayısıyla bilmiyorum bende bu dönemi fırsat bilerek blog yazmaya karar verdim son yapmakta olduğum projeden stok takibi yazılımından başlayayım dedim.
bu yazı devamlı güncel tutacağım bir yazı olacak çünkü bu projeye daha yeni başladım ve projeyi bitirene kadar bu yazım üzerinden yaptıklarımı detaylı bir şekilde anlatmaya çalışacağım.
şuan bu projeyi bir otomobil yedek parçası satan bir müşterime yapıyorum kendisi sanayide büyük bir yedek parçacı stoklarını takip edemediğini söyledi hem stok takibi hemde satış yapmak veresiye defteri gibi bi kaç özelliği olan bir web uygulaması istedi benden sonrasında bende kolları sıvadım ve başladım yazmaya
tabiki .net mvc kullandım:) code first olarak yazıyorum katmanlarımı oluşturdum solda gördüğünüz üzere sonrasında veritabanı için class larını oluşturdum. tabi bu öyle standart bi stok takibi olmadı müşterinin özel istekleri oldu 3-4 farklı satış fiyatı müşteriden müşteriye değişen fiyat farklılıkları gibi değişik özellikler sonrasında tasarım olarak ücretsiz bir dashboard buldum onu projeye entegre ettim. Core katmanını tamamladıktan sonra Business katmanıın repository lerini bitirdim ve ardından Web UI katmanına geçtim şuan bu katman üzerinde çalışıyorum şimdilik benden bu kadar gelişmeler oldukça buradan yazacağım.
- Güncelleme : müşterinin istediği üzerine kur korumalı bir ücretlendirme yapısı üzerine bir ufak güncelleme yaptım bu güncellemede bir modül yazdım bu modül günde 1 defaya mahsus çalışarak güncel döviz kurlarını çekip veritabanına kayıt ediyor kullanıcı ürün girişini yaptıktan sonra ürün fiyatı değiştiğinde tekrar tekrar o ürünü güncelleme zahmetinden kurtulmuş oluyor ve girilen ürünün değeri bu sayede korunmuş oluyor bu modül ile ilgili blog yazıma buradan ulaşabilirsiniz.
ASP.NET ile Döviz kur bilgilerinin TCMB den alınması
- Güncelleme : bir sonraki güncellemem ise stok anasayfasında ürünü arama yaptıktan sonra direk satış yapabilmesi üzerine oldu. Şöyle ki; müşterim tüm stok larını anasayfasında görebiliyor oradan arama yapıyordu varsa satış sayfasına gidiyordu oradan da aynı ürünü bulup satış yapıyordu bu zaman kaybını ortadan kaldırmak için ilk arama yaptığı anasayfada ürünün yanına “sepete ekle” butonu koydum ona bastığında satışa hazır hale geliyor bu şekilde birden fazla ürünü satışa hazır hale getirebiliyor.
One comment :