
Herkese merhaba!
“Temettü Portföy Mayıs 2025” başlıklı bu yazıma hoş geldiniz. Zaman ne kadar hızlı geçiyor… Bir ayı daha geride bıraktık. Bu ay da sizlerle temettü yolculuğumda yaşadığım gelişmeleri, yaptığım alım-satım işlemlerini ve portföyümdeki güncel durumu paylaşmak istiyorum.
Finansal özgürlük hedefim doğrultusunda yatırım yapmaya başlayalı tam 15 ay oldu. Ancak bu ay, evdeki tadilat işleri nedeniyle piyasaları çok yakından takip edemedim. Hatta neredeyse yatırımlarımla hiç ilgilenemedim diyebilirim. Bu süreçte fark ettim ki, her ay düzenli yazı yazmak benim için oldukça zorlayıcı olabiliyor. Bu nedenle artık her ay yerine iki ayda bir portföy güncellemesi yazmaya karar verdim. Hem daha dolu içerikler olacak, hem de kendimi daha az baskı altında hissedeceğim.
Nisan Ayındaki İşlemlerim ve Temettü Gelirim

10 Nisan tarihinde elimdeki bazı yatırım fonlarını satarak portföyümde değişikliğe gittim. Şöyle ki:
-
996 adet AYA
-
41.148 adet GSP
-
3.371 adet KPA
-
3.489 adet KPH fonlarımı satarak, bunların yerine:
-
46,55 $ maliyet ile 11,9 adet SPYI
-
8,46 $ maliyet ile 63 adet AGNC hissesi aldım.

Bu değişikliği yapmaktaki temel amacım, ABD borsasındaki çeşitli temettü odaklı araçlara yatırım yaparak pasif gelirimi artırmaktı.
Nisan ayında şimdiye kadarki en yüksek temettü ödememi aldım:
Tam 10.947 TL!
Bu benim için muhteşem bir motivasyon kaynağı oldu. Düzenli temettü gelirleri görmek, finansal özgürlük yolculuğumda beni daha fazla motive ediyor.
Midas’a Geçiş Süreci

Bu ay içinde önemli bir değişiklik daha yaptım:
Yatırım hesabımı Akbank Yatırımdan alarak Midas platformuna taşıdım. Ne yazık ki, taşıma ücretleri oldukça yüksek olduğu için sadece 12 hissemi transfer edebildim. 12 hisse için 3.940 TL ödeme yaptım. Geri kalan hisseleri ise sattım ve Midas üzerinden yeniden alım yaptım. Açıkçası bu süreç beni biraz zorladı ama uzun vadede daha avantajlı olacağını düşündüğüm için bu kararı verdim.
Portföyümün Güncel Durumu

Mayıs ayında portföyümde herhangi bir büyük değişiklik yapmadım. Hisselerim şu şekilde:
FROTO, TUPRS, TTRAK, DOAS, AKSA, ENJSA, EGPRO, EREGL, ISMEN, TOASO, BASGZ, ANHYT
Nisan ayında gelen temettü ödemeleri ve kendi eklemelerimle birlikte şu hisselerden alım yaptım:
ISMEN, TUPRS, TTRAK, TOASO, AKSA, SPYI, AGNC, ENJSA, NTGAZ, EGPRO, DOAS

Mayıs ayı ise, ev tadilatının da etkisiyle oldukça durağan geçti. Yeni alımlar yapamasam da, gelen temettülerle geri yatırımlar gerçekleştirdim. Bu kapsamda EGPRO, DOAS, AKSA ve ANHYT hisselerinde alımlar gerçekleştirdim.
Bir Ders: Yedek Akçe Şart!
Bu ay bana çok önemli bir ders verdi:
Yedek akçe tutmamak büyük bir hata.
Harika alım fırsatları geldi geçti ama elimde nakit olmadığı için hiçbirine dahil olamadım. Bu nedenle artık ne olursa olsun bir yedek nakit fonu oluşturacağım. Ve onu, gerçekten çok ciddi fırsatlar haricinde kesinlikle kullanmayacağım (Tabii inşallah bu sözümü tutabilirim! 😊)

Şimdiden nakit birikimi yapmaya başladım. Bu süreçte sabırlı olmanın ve hazırlıklı kalmanın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha görmüş oldum.
Temettü yatırımı uzun bir yolculuk… Her ay aynı hızda ilerlemek mümkün olmuyor, bazen duraklıyor, bazen hızlanıyor. Önemli olan bu yolda istikrarlı bir şekilde ilerlemek. Mayıs ayı benim için biraz daha sakin geçse de, büyük dersler çıkardığım ve stratejimi gözden geçirdiğim bir dönem oldu.
Haziran ayında daha aktif, daha planlı bir yatırım süreciyle yoluma devam etmek istiyorum. Sizler de bu yolculukta benimle birlikteyseniz, deneyimlerinizi ve düşüncelerinizi yorumlarda paylaşmayı unutmayın!
Finansal özgürlük yolculuğunda herkese bol temettülü günler diliyorum!
Aldığım Temettüleri Güncel olarak PORTFÖY DURUMU sayfasında heray güncelliyorum oradan takip edebilirsiniz.